Booking.com

выборы Президента Украины 2014

Разместить рекламу на «Италия по-русски»
Изображение пользователя ludmila_happy.

Привет всем!! кто в курсе по поводу выборов Президента Украины 25 мая 2014: мы, живущие в Италии, граждане Украины,  сможем проголосовать в Италии, или все-таки надо будет ехать в Украину? 

Изображение пользователя Кампана.
VIP-участникЗаслуженный участникПочетный участник

Re: выборы Президента Украины 2014

Iuliia Martini пишет:

у вас получилось узнать можно ли голосовать в Италии? у меня ссылка не рабочая 

Да и думаю, что выборы сорвут москали и они не состоятся

Нормально открывается ссылка coolвот что там про выборы

http://italy.mfa.gov.ua/ua/press-center/no...

До уваги громадян України, які мають намір взяти участь у Позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року

25 лютого, 00:00  

Дострокові вибори Президента України відбудуться 25 травня 2014 року з 8.00 до 20.00 за місцевим часом на закордонних виборчих дільницях, створених при дипломатичних установах України, розташованих на території Італійської Республіки.

Організація підготовки та проведення виборів регламентується положеннями Закону України „Про вибори Президента України” від 05.03.1999 №474-ХІV (із змінами) (далі – Закон). Текст Закону розміщено на веб-сторінці Верховної Ради України за адресою: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/474-14.

Виборчі дільниці

Згідно закону, закордонні виборчі дільниці утворюються при дипломатичних та інших офіційних представництвах і консульських установах України за кордоном, дислокованих за межами України. На території Італії функціонують такі дипломатичні установи України:

• Рим. Приміщення консульського відділу Посольства України в Італійській Республіці, вул.Монте Прамаджоре, 13-00141 м. Рим

Консульський округ: Регіони Абруццо, Лаціо, Марке, Молізе, Сарденія, Сицилія, Тоскана, Умбрія; Республіка Мальта; Республіка Сан-Маріно.

• Мілан. Приміщення Генерального консульства України в Мілані, вул.Людовіко ді Бреме, 11 – 20156, м.Мілан

Консульський округ: Регіони Валь д’Аоста, Венето, Емілія-Романія, Лігурія, Ломбардія, П’ємонт, Трентіно-Альто-Адідже, Фріулі-Венеція-Джулія.

• Неаполь. Приміщення Генерального консульства України в Неаполі, Італія, м.Неаполь, Діловий центр, вул.Дж.Порціо, 4-БЗ

Консульський округ:  Регіони Апулія, Базіліката, Калабрія, Кампанія.

 

Право голосу

Президент України обираються громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування. Право голосу мають громадяни України, яким на день голосування виповнилося вісімнадцять років і які проживають або на день проведення голосування на відповідній території іноземної держави.

Документами, які підтверджують особу та громадянство України виборця на виборах депутатів і є підставою для отримання виборчого бюлетеня на закордонних виборчих дільницях, створених на території Італії є:

- паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

- дипломатичний паспорт;

- службовий паспорт.

Реалізація права голосу

Виборець може використати право голосу тільки на одній виборчій дільниці, де він включений до списку виборців. Кожний виборець голосує на виборах особисто. Голосування за інших осіб чи передача виборцем права голосу будь-якій іншій особі забороняється.

Підставою реалізації виборцем свого права голосу на виборах є його включення до списку виборців на виборчій дільниці.Орган ведення Реєстру в МЗС України складає на основі відомостей Реєстру списки виборців для кожної закордонної виборчої дільниці. При цьому до списку виборців на закордонній виборчій дільниці включаються виборці, виборча адреса яких відповідно до відомостей Реєстру відноситься до цієї виборчої дільниці.

Виборець, який проживає чи перебуває за межами України, може звернутися із заявою до відповідної ЗДУ щодо свого включення до Реєстру, зміни його персональних даних у Реєстрі, в тому числі щодо зміни виборчої адреси, а також чітко визначено порядок звернення. Відповідну інформацію, включаючи форми заяв розміщено на веб-сайтах МЗС України, та Українській газеті в Італії у розділі „ Президентські вибори України - 2014”

Попередній список виборців для закордонних виборчих дільниць передаватимуться дільничним виборчим комісіям до 2 травня 2014 року включно.

На закордонній виборчій дільниці виборець особисто до 21 травня 2014 року включно може подати заяву до відповідної дільничної виборчої комісії щодо неправильностей у попередньому списку виборців, до якої додаються необхідні документи (копії документів). Зазначена заява невідкладно передається через відповідну закордонну дипломатичну установу України органу ведення Державного реєстру виборців у Міністерстві закордонних справ.

За наслідками розгляду такої заяви виборця орган ведення Державного реєстру виборців виготовляє уточнений список виборців, який передається дільничній виборчій комісії закордонної виборчої дільниці до 21 травня 2014 року.

Участь у виборах

Усі громадяни України мають право на участь у виборах, незалежно від наявності у них дозволу на проживання. Ті, хто легально проживає в країні мають, дві можливості: безкоштовно стати на консульський облік (див.стор. поруч), або написати заяву про зміну виборчої адреси. Всі інші мають єдину можливість – через написання заяви про зміну виборчої адреси. Дипломатичне представництво України в Італії планує здійснювати виїзди до місць компактного проживання  громадян України з метою надання роз’яснень щодо процедури голосування, постановки на консульський облік та прийому заяв про зміну виборчої адреси. Графік відвідання та довідкова інформація на сайтах http://italy.mfa.gov.ua/ua та www.gazetaukrainska.com (постійно оновлюється).

Для отримання інформації щодо виборчого процесу на закордонній виборчої дільниці при Посольстві України в Італії необхідно звернутися за телефоном 320 300 3007. З 4 травня 2014 року за цим же номером телефону можна перевірити наявність даних виборця у попередніх списках для голосування на закордонній виборчій дільниці при Посольстві України в Італії (місто Рим).

Ті, хто своєчасно не подбав про реєстрацію, взяти участі у виборах не зможуть.

Корисні посилання

 

Центральна виборча комісія України

адреса веб-сайту: http://cvk.gov.ua/

Державний реєстр виборців

адреса веб-сайту: http://www.drv.gov.ua

 

Изображение пользователя Iuliia Martini.
Почетный участник

Re: выборы Президента Украины 2014

у вас получилось узнать можно ли голосовать в Италии? у меня ссылка не рабочая 

Да и думаю, что выборы сорвут москали и они не состоятся

Giulia V.

Изображение пользователя ludmila_happy.
Почетный участник

Re: выборы Президента Украины 2014

спасибо, пойду читать

Изображение пользователя Кампана.
VIP-участникЗаслуженный участникПочетный участник

Re: выборы Президента Украины 2014

Вы смотрели на сайте Вашего посольства  http://italy.mfa.gov.ua/ua?  по прошлым выборам там помнится была информация.

Настройки просмотра комментариев

Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".
Наверх страницы

Отели в Италии