Booking.com

Вписать ребенка в паспорт матери . Как ?

Разместить рекламу на «Италия по-русски»
Изображение пользователя рябина.

Помогите, пожалуйста,  советами и информацией одной девушке . Опишу ситуацию . Девушка замужем и живет в Италии . С ней живет  ее дочь от предыдущего  брака , у которой закончился срок действия паспорта . Вопрос : какие документы нужны  и какие действия для того , что бы вписать ребенка в паспорт матери , не выезжая на Родину ?     Мать - украинка , дочь (7лет)так же . В Италии легально с " пермессо" . На Украину нет возможности поехать , потому что есть второй маленький ребенок ( грудничок) . В Миланское консульство звонит ,  но пока безрезультатно ... Пока дозвонится , может кто- то что - то подскажет на сайте . Всем спасибо за любую информацию . 

Изображение пользователя рябина.

Re: Вписать ребенка в паспорт матери . Как ?

Спасибо , девочки:) Поедет в консульство  девушка, но прежде хотела собрать нужную информацию , потому что с маленьким грудным ребенком проблематично  ездить туда- обратно . На консульском сайте есть нужная информация . Я ее скопирую в эту тему , может кому- то еще пригодится )))                          

Вписання дитини у паспорт батьків

Для внесення даних дитини в паспорт одного (якщо один з них – громадянин України) або обох з батьків (якщо обоє – громадяни України) батьками особисто подаються наступні документи:

  1. заява з проханням вписати дитину в паспорт (підпис в заяві має відповідати підпису в закордонному паспорті);
  2. заява з проханням зареєструвати дитину громадянином України за народженням;
  3. дозвіл іншого з батьків на вписання дитини (якщо інший з батьків – громадянин України);
  4. паспорти обох батьків дитини в оригіналі;
  5. оригінал свідоцтва про народження дитини (certificato di nascita o estratto degli atti di nascita) або його нотаріально завірена копія; для вписання дитини в паспорт не є достатньою справка медичного закладу, де народилася дитина (attestazione di nascita);
  6. 2 фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см, якщо дитина старше 7 років;
  7. квитанція про оплату консульського збору.
УВАГА: присутність дитини при подачі батьками документів на її вписання в паспорт батьків (або одного з батьків) не обов’язкова.
УВАГА: Якщо для вписання Консульством дитини в паспорт приймаються до уваги certificato di nascita або estratto degli atti di nascita, то в Україні дійсним документом, який посвідчує народження дитини, є лише certificato di nascita, тобто свідоцтво про народження. Тому, вирушаючи з дитиною в Україну, пропонуємо мати з собою саме свідоцтво про народження дитини, апостильоване у префектурі за місцем народження дитини та перекладене українською мовою з обов’язковим засвідченням Консульством правильності перекладу.

Тільки в разі наявності на свідоцтві про народження штампа «апостиль» і засвідченого Консульством україномовного перекладу цей документ є чинним в Україні.

 

Якщо один із батьків – громадянин України, то дитина автоматично набуває українського громадянства, про що батькам консульський відділ безкоштовно надає відповідну довідку.

 

Якщо один з батьків – громадянин України, а другий – іноземець, заяву про вписання дитини у свій паспорт має подати лише громадянин України. Дозволу від громадянина/громадянки Італії на вписання дитини в паспорт громадянки/громадянина України не потрібно.

 

Для вписання дитини в паспорт заявник має сплатити по звичайному тарифу – 5 євро, по терміновому – 10 євро.




Вгору

 

Можно на ты ...но с уважением ;)
Изображение пользователя Nadin7918.

Re: Вписать ребенка в паспорт матери . Как ?

На сайте Консульства Украины не пытались найти нужную информацию? http://www.mfa.gov.ua/italy/ua/20811.htm

Еще можно отправить им сообщение на электроную почту например. Удачи! sad

Настройки просмотра комментариев

Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".
Наверх страницы

Отели в Италии