Booking.com

где проще заключить брак: на украине или Италии?

Разместить рекламу на «Италия по-русски»
Изображение пользователя mylene2009.

начитавшись информации о подготовке доков для подачи на регистрацию брака на Украине возникаем мнение, что, может, проще организовать все в Италии. Кто-то ездил по визе невесты? какие нужны документы с моей стороны чтобы заключить брак в период действия визы невесты? сложно ее сделать? какие дальнейшие действия? подскажите

Изображение пользователя Svetlanochka.

Re: где проще заключить брак: на ...

Приветик! На сколько мне известно,визы невесты в Италию не существует.Как и писалось выше,это обычная турвиза.

Я вышла замуж в июне,а документы делала в апреле.Вот информация с офиц.сайта укр.посольства в Италии...

ПОРЯДОК ОФОРМЛЕННЯ ДОВІДКИ ПРО ШЛЮБНУ ПРАВОСПРОМОЖНІСТЬ

(Nulla osta al matrimonio)

 У разі одруження громадянина України в Італії консульський відділ на особисте звернення заявника і на підставі наданих ним документів (див. нижче) видає йому італомовну Довідку про шлюбну правоспроможність. 

  Для цього до консульського відділу слід особисто надати такі документи:

паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

свідоцтво про народження;

нотаріально посвідчену заяву про сімейний стан (оформляється безпосередньо заявником в консульських установах України в Італійській Республіці);-я делала это заявление у нотариуса на Украине.

довідку про укладення шлюбу (якщо перебували у шлюбі);

свідоцтво про розлучення або свідоцтво про смерть іншого з подружжя (якщо перебували у шлюбі);

довідку про постійне місце проживання в Україні (видається ЖЕКом за місцем прописки в Україні).

Всі документи подаються в оригіналі. Жоден із перерахованих вище документів не потребує перекладу на італійську мову.

При наданні документів заявник (заявниця) заповнює заяву та надає декларацію майбутнього дружини (чоловіка), в якій остання (останній) не заперечую проти вписання своїх даних у довідку про шлюбоспроможність, що видається громадянці (громадянину) України. До заяви та декларації докладається також копія ідентифікаційного документа (passaporto, carta d’identità) майбутнього чоловіка (дружини).

На підставі зазначених документів Консульський відділ може оформити італомовну Довідку про шлюбоспроможність зацікавленій особі.

У разі укладення шлюбу в Італії: 

1) на Свідоцтві про одруження, оформленому в італійському відділі РАГС (Ufficio di stato civile), слід поставити штамп “апостиль” в місцевій префектурі (apostillare presso la Prefettura di appartenenza) за місцем реєстрації шлюбу;

2) завірити правильність перекладу з італійської на українську Свідоцтва про одруження в Консульському відділі Посольства України в Римі (в Генеральному консульстві України в Мілані або в в Генеральному консульстві України в Неаполі), або в Посольстві Італії в Києві, після чого оформлене в Італії Свідоцтво про одруження буде чинним в Україні.  

 У разі укладення шлюбу в Україні:

1) громадянин Італії має узгодити у Посольстві Італії в Києві перелік необхідних для нього документів для подальшого оформлення Посольством Італії Довідки про його шлюбоспроможність (Nulla osta al matrimonio);

2) громадянин України має звернутися з приводу своїх документів до відділу РАЦС за місцем прописки;

3) після проставлення на Свідоцтві про одруження апостилю в Міністерстві юстиції України та завірення правильності перекладу цього документу в Посольстві Італії в Києві оформлене в Україні Свідоцтво про одруження буде чинним в Італії.

 

НО!!! С августа месяца в Италии принят новый закон-для брака на территории Италии необходим вид на жительство.Было бы хорошо,если бы Ваш будущий муж прояснил обстановку в комуне(где вы будете расписываться),достаточно ли будет Вашей действующей визы или действительно необходимо пермессо ди соджерно???!!!

Или поищите на форуме,этот вопрос обсуждался здесь!

Удачи Вам!!! 

 

Изображение пользователя Chiksa.

Re: где проще заключить брак: на ...

Да, я ездила в Италию по визе невесты, но это обычная турвиза, но сроком на полгода. Первый раз я ездила по турвизе и мы подали заявление в комуну. Для этого вам надо взять справку из загса на Украине что вы можете вступать в брак ( в смысле что свободны). Заранее советую подготовить свидетельство о рождении. Ну там перевод апостиль. Со справкой из газса вы должны поехать в Украинское посольство в Риме или оно у вас в Милане и получить Нулла оста. И только с этим документом вы можете подать заявление в комуну. Ну естественно нужен ваш пасспорт с непросроченной визой. После подачи заявления вам назначают дату свадьбы. После этого они вывешивают Публикациони (такова традиция, кратко говоря объявление о вашей предстоящей свадьбе). И вы можете уезжать обратно на Украину, но не забудьте Пуьликационе!!! Потом подаете доки на визу, прикрепив также публикационе, что и является основанием для получения визы невесты. По крайней мере я делала так. Только я из Минска, возможно у вас другие законы. Удачи!

Настройки просмотра комментариев

Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".
Наверх страницы

Отели в Италии